Home Duurzaam Produceren

Boerderij op Noordzee oogst eerste zeewier

Tien kilometer uit de kust van Texel, vlak boven de ‘Razende Bol’ wordt vandaag het eerste zeewier van de Nederlandse Noordzee geoogst. Het betreft een ‘testboerderij’ die in november afgelopen jaar is gestart.

Lees meer...

 

'Wereldwijde primeur volledig plantaardige brug'

Met de toekenning van de onderzoekssubsidie van ruim 3 ton van Stichting Innovatie Alliantie (SIA) is de komst van een brug die compleet bestaat uit plantenmateriaal een grote stap dichterbij.

Lees meer...

 

25-jarig jubileum Max Havelaar

Stichting Max Havelaar viert op 14 november 2013 haar 25-jarig jubileum met een congres getiteld ‘Smallholder Innovations’. Tijdens de dag staan de innovaties van het Fairtrade keurmerk en boeren centraal.

Lees meer...

 

EU-zadenverordening

EU-zadenverordening bedreigt biodiversiteit en soevereiniteit voedselproductie - De Europese Commissie lanceert vandaag voorstellen voor nieuwe wetgeving omtrent de productie en handel in zaden van planten en/of landbouwgewassen.

Lees meer...

 

In Nederland is 41% van de palmolie duurzaam

In Nederland is 41% van de palmolie die wordt gebruiktin de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie duurzaam.Dit meldt de Task Force Duurzame Palmolie in haar tweede jaarrapportage die vandaag is verschenen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer...

 

ZDF maakt reportage over duurzame verpakkingen

De Duitse nationale tv-zender ZDF heeft maandag 14 januari een bezoek gebracht  aan Eosta, de in Nederland gevestigde Europese distributeur van biologisch groente en fruit. De cameraploeg kwam opnames maken voor een reportage over bioplastics.

Lees meer...

 

Rondetafelconferentie over duurzame palmolie

Van 30 oktober tot en met 1 november 2012 zullen meer dan 100 eminente woordvoerders van belanghebbenden uit de hele palmoliesector de historische 10de jaarlijkse rondetafelconferentie over duurzame palmolie (RT10) bijwonen in hotel Resorts World Sentosa, Singapore.

Lees meer...

 

Landbouw op daken wereldwijd in opmars

Landbouw is niet langer een activiteit die zich beperkt tot het platteland. Ook in de stad duiken steeds meer moestuinen op. In bloempotten of bakken op het terras, maar evengoed in echte tuinen op platte daken. Greenmarx, ontwikkelaar van zonnestroomprojecten, wil groentetuinen aanleggen op de daken van bedrijven, rusthuizen en overheidsgebouwen.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


'Combinatie virus en parasiet nekt bijen'

Amerikaanse onderzoekers denken dat de meest waarschijnlijke oorzaak van het vooralsnog mysterieus verdwijnen van bijenvolken een combinatie is van een virus en een parasiet.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com