Home Mens en Dier Welvaart en Welzijn

Plofkipcampagne gericht op Albert Heijn en Jumbo

Wakker Dier is vanochtend de grootste campagne uit haar geschiedenis gestart, gericht tegen de plofkip bij Albert Heijn en Jumbo. Op TV, radio, billboards en in kranten zal komende weken de kritiek op deze twee grote plofkipverkopers te horen en te zien zijn.

Lees meer...

 

Nieuw fenomeen in goede doelen sector

Een bijzondere fun deal in ruil voor een donatie aan een goed doel. Vandaag lanceert Cordaid Microkrediet een nieuw fenomeen in de goede doelen sector: Cordeals. De introductie van Cordeals haakt in op de trend dat Nederlanders steeds vaker online geld uitgeven aan fun aankopen.

Lees meer...

 

Jongeren roepen op tot duurzame educatie

Jongeren roepen de Tweede Kamer op tot duurzame educatie. “Een groene generatie vraagt om duurzame educatie”. 27 Jongerenorganisaties scharen zich inmiddels achter deze campagne die 11 november jl. is gelanceerd.

Lees meer...

 

Meer dan 1 miljard economische winst

Een groene leefomgeving levert Nederland meer dan 1 miljard economische winst op. Investeringen in voldoende en goed groen kan in Nederland leiden tot een economische meerwaarde die kan oplopen tot 1,3 miljard euro per jaar.

Lees meer...

 

Mooie Maaltijd in ziekenhuis en zorginstelling

Mooie Maaltijd verovert terrein in ziekenhuis en zorginstelling. Op 174 locaties door heel Nederland staan proeverijen en biologische en streekgerechten op het menu.

Lees meer...

 

Eén dierenwelzijnswet voor de hele EU?

Het Europees parlement heeft ingestemd met een resolutie die vraagt dat er één dierenwelzijnswet komt voor de hele EU. De Europese Commissie moet hiertoe vóór 2014 een voorstel doen. Voorwaarden zijn dat er aan geïmporteerde producten dezelfde eisen worden gesteld als aan Europese zodat er sprake is van eerlijke concurrentie en dat het bestaande niveau van dierenwelzijn gehandhaafd wordt.

Lees meer...

 

Pleidooi voor een duurzame veehouderij

Noord-Brabant legt een beperking op aan de bouw van nieuwe megastallen. Hoewel dit besluit van historische betekenis kan zijn, is het niet meer dan een aarzelend begin. Demissionair minister Gerda Verburg drukte het optimisme direct de kop in door te verklaren dat er in andere delen van het land "nog best ruimte" kan zijn voor megastallen.

Lees meer...

 

Grootste groene gevel van Europa in Rotterdam

Aan de parkeergarage Westblaak te Rotterdam komt de grootste groene gevel van Europa. Langs de verschillende zijvlakken en op de bovenste parkeerlaag wordt in totaal 5000m2 groene gevel aangelegd.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Enquete i.h.k.v. WNF 50 jaar

De zwarte ooievaar die weer broedt in Nederland, de steur die als vanouds paait in de Rijn, of tijdens een wandeling oog in oog staan met een eland in de Biesbosch. Als het aan de gemiddelde Nederlander ligt dan zijn deze uit Nederland verdwenen diersoorten binnen 50 jaar terug.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com