Home Planeet aarde Milieu

Klimaatakkoord Parijs vergt ingrijpend beleid in Nederland

De afspraken in het klimaatakkoord van Parijs vragen een vérgaande vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, ook in Nederland.  Dat kan met energiezuinige processen, meer hernieuwbare energie en minder aardgas, emissievrij vervoer, groene brandstoffen, en afvang en opslag van CO2.

Lees meer...

 

Plastic Soup Foundation opent jachtseizoen op zwerfafval

Heel Nederland kan mee jagen op www.trashhunters.org - Met mobiel in de hand en camera in de aanslag kan heel Nederland vanaf nu de strijd aangaan met zwerfafval.

Lees meer...

 

Mens van plastic komt naar Tweede Kamer

Stichting De Noordzee heeft in de Tweede Kamer een levensgroot standbeeld onthuld van een mens van plastic doppen, die gevonden zijn tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour in augustus van dit jaar.

Lees meer...

 

Kwikverdrag goed nieuws voor Amazone

Wereldwijd hebben inmiddels ruim 90 landen een internationaal verdrag getekend dat het gebruik van kwik moet uitbannen. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) spreekt van een belangrijke, concrete stap.

Lees meer...

 

Gifklikker gelanceerd

Gifklikker gelanceerd. PvdD en Bollenboos openen meldpunt landbouwgif. Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren en Bram Verhave van Stichting Bollenboos hebben vanochtend het meldpunt Gifklikker gelanceerd op een bollenveld in Egmond aan den Hoef.

Lees meer...

 

Electronica en verwoesting Indonesisch eilanden

Elektronicafabrikanten dragen bij aan verwoesting Indonesisch eilanden. Door de winning van tin veranderen de Indonesische eilanden Bangka en Bilitung in maanlandschappen en sterven koraalriffen voor de kust, dit blijkt uit onderzoek van de Britse tak van Friends of the Earth, de internationale koepel van milieuorganisaties waarbij ook Milieudefensie is aangesloten.

Lees meer...

 

Europarlement: Maak werk van klimaatbeleid

De milieucommissie van het Europees Parlement wil dat de Europese Unie werk maakt van een ambitieuzer klimaatbeleid. Het moet z'n eigen doelen voor CO2-reductie verhogen en landen mogen niet langer met een veto klimaatbeleid blokkeren,

Lees meer...

 

Verankeren klimaatbeleid lastiger dan gedacht

Renske den Exter is de winnaar van de Milieuscriptieprijs 2012. Gemeenten zijn nog steeds zoekende naar het juiste klimaatbeleid. Dit blijkt uit onderzoek van Renske den Exter, in het kader van haar afstuderen voor de opleiding Urban Environmental Management aan de Wageningen Universiteit.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Haringstand stabiliseert; scholbestand ontwikkelt ..

Haringstand stabiliseert; scholbestand ontwikkelt zich goed. De druk van de visserij op de visbestanden in de Noordzee is in de afgelopen jaren afgenomen. Vooral schol heeft geprofiteerd van deze afname.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com