Home Planeet aarde Natuur NWST en partners vechten samen tegen ontbossing van Afrika

NWST en partners vechten samen tegen ontbossing van Afrika

NEWTREES: op eigen houtje ontbossing tegengaan - Binnen dertig jaar 600 vierkante kilometer aan bos aanplanten in Kenia, dat is de droom van Roeland Lelieveld met zijn sociale onderneming Africa Wood Grow.

Africa Wood Grow gaat ontbossing, verwoestijning en bodemerosie tegen en tegelijkertijd zorgt het voor een eerlijk en constant loon voor lokale boeren. Dit mooie doel wordt sinds kort gesteund door NWST en partners.

Africa Wood Grow (AWG) bestaat enerzijds uit een commercieel bosbouwbedrijf met vier Keniaanse ‘bosfarms’ en anderzijds een anbi-instelling. Partners van NWST kunnen er sinds kort voor kiezen om maandelijks 1 procent extra te betalen. Dit bedrag wordt vervolgens door NWST verdubbeld en overgemaakt aan Africa Wood Grow, waarmee hopelijk binnen dertig jaar 600 vierkante kilometer bos kan worden aangeplant in Kenia en de verwoestijning kan worden gestopt. De anbi-stichting van AWG richt zich met name op de ontwikkeling van het gebied, voorlichting en steun aan lokale boeren, zodat zij zich kunnen aansluiten bij de ‘bosfarms’.

Hoofdredacteur Hein van Iersel: ‘Ik heb vorig jaar kennisgemaakt met Roeland Lelieveld en zijn bedrijf. Met vier farms gaat Lelieveld ontbossing en bodemerosie tegen, waardoor het gebied weer een vruchtbare bodem krijgt en de boeren een toekomst. Hoewel Lelieveld nog geen 35 jaar oud is, is hij al dik tien jaar bezig met zijn missie.’ Een missie die niet ongezien blijft: Lelieveld kwam vorig jaar als nieuwkomer hoog binnen in de Trouw Duurzaam Top 100. Ook heeft de Hagenaar al meerdere malen het landelijk nieuws gehaald en geeft hij in heel Nederland lezingen.

Naast zijn Keniaanse bedrijf en zijn missie is Lelieveld ook boombeheerder in Den Haag. Een ideale, maar ook hoognodige combinatie: een vierde deel van zijn ambtenarenjaarsalaris gaat naar AWG. En, zo zegt Lelieveld: ‘Ambtenaren hoeven maar zelden over te werken.’ De avonden zijn immers voor Africa Wood Grow.

Inmiddels hebben drie partners van NWST ja gezegd tegen dit voorstel en met hun hulp worden er weer méér nieuwe bomen in Afrika geplant. Dolmans Landscaping, IPC Groene Ruimte en Donker Groep hebben als eerste toegezegd om de missie van Lelieveld te steunen. Op maandag 18 november maakten de bedrijven dit gezamenlijk bekend tijdens de NWST Content Partnerbijeenkomst in Driebergen op landgoed De Horst.

 

AddThis Social Bookmark Button


Waarom het erg is dat soorten uitsterven

De uitstervingscrisis: We kunnen het niet betalen, we krijgen spijt en het wordt maar wat saai.
Top 10 WNF ‘Waarom het erg is dat plant- en diersoorten verdwijnen’

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com