Home Planeet aarde Overige

Meer geld voor onderzoek biologische landbouw

De komende jaren komt er meer geld beschikbaar voor gefundeerd onderzoek om de biologische landbouw te stimuleren.

Lees meer...

 

Veel bodem op Dag van de Bodembeleving

Op Zondag 6 september is in park Sonsbeek de landelijke Dag van de Bodembeleving. De dag wordt georganiseerd door gemeente Arnhem samen met provincie Gelderland, Groen Arnhem, het Nederlands Watermuseum en de Molenplaats.

Lees meer...

 

Vijftien acties in aanloop naar Wereldvoedseldag

Over een kleine maand is het Wereldvoedseldag, een dag om extra aandacht te besteden aan ons voedselsysteem. In 2050 willen we negen miljard monden voeden op een duurzame manier. Daarvoor is het nodig om elkaar op positieve wijze te inspireren om anders met ons eten om te gaan!

Lees meer...

 

Oesterriffen, kustverdediging en voedselproductie

Bangladesh bewijst het potentieel van oesterriffen voor de kustverdediging en voedselproductie. Royal HaskoningDHV, het Marine Science & Fisheries Instituut (Universiteit van Chittagong, Bangladesh), IMARES en LEI (beide onderdeel van Wageningen UR) presenteerden de eerste resultaten van het pilotproject ECOBAS in Bangladesh:

Lees meer...

 

Noord-Beveland wint Schoonste Strand Verkiezing

Noord-Beveland mag zich weer een jaar lang het Schoonste Strand van Nederland noemen. Na vorig jaar de titel af te moeten staan aan Sluis, hebben ze deze dit jaar weer heroverd. ANWB - directeur Guido van Woerkom overhandigde de gemeente vandaag de titel.

Lees meer...

 

Earth Hour: oproep voor leefbaarheid aarde

WNF: ‘Doe 31 maart ook mee aan de grootste campagne voor de aarde’. Earth Hour hult de wereld uur in het donker als oproep voor de leefbaarheidvan de aarde. Wereldwijd doven tijdens Earth Hour op zaterdag 31 maart om 20.30 uur weer miljoenen huizen, bedrijven en beroemde bouwwerken het licht om aandacht te vragen voor de leefbaarheid van onze aarde.

Lees meer...

 

Slap klimaatakkoord door gebrek aan ambitie

Na twee weken van onderhandelen en een verlenging van anderhalve dag hebben regeringen weer gefaald in het maken van harde afspraken om klimaatverandering aan te pakken. In het Zuid-Afrikaanse Durban werd een slap akkoord bereikt.

Lees meer...

 

Klimaattop moet gevaarlijke opwarming voorkomen

De VN-klimaattop in het Zuid-Afrikaanse Durban moet het fundament leggen voor een nieuw mondiaal klimaatverdrag, als opvolger van het huidige Kyoto-protocol dat na 2012 afloopt. Als de wereld er niet in slaagt om afspraken over CO2-reductie dreigt klimaatverandering uit de hand te lopen.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven ....

Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven vissoorten door overbevissing . In de week dat experts van de Verenigde Naties waarschuwen dat het uitsterven van oceaanvissen dreigt binnen 40 jaar, heeft de Nicolaas.G.Pierson Foundation haar nieuwe documentaire gepresenteerd in een uitverkocht Tuschinski.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com