Home Voedsel Ecologisch Youth Food Movement krijgt een nieuwe naam: Slow Food Youth Network

Youth Food Movement krijgt een nieuwe naam: Slow Food Youth Network

Nederlandse YFM sluit aan bij internationaal netwerk -  Youth Food Movement (YFM) heet vanaf 29 april 2017 Slow Food Youth Network (SFYN).

YFM is vanaf de oprichting al onderdeel van het internationale Slow Food Youth Network en sluit op World Disco Soup Day nu ook in naam aan bij de wereldwijde Slow Food beweging.

 

Inhoudelijk blijft SFYN Nederland dezelfde organisatie maar de kracht van het internationale jongeren netwerk, zichtbaar op een dag als World Disco Soup Day, willen we vieren door te laten zien dat we samen onderdeel uitmaken van een netwerk met hetzelfde doel: een good, clean en fair voedselsysteem voor iedereen.

“Er is veel discussie over hoe we de wereld in de toekomst moeten voeden. De YFM is opgericht om jongeren in dit debat een stem te geven. YFM vervult deze rol nog altijd. Door de jaren is er hard met Slow Food samengewerkt om de YFM ook internationaal uit te rollen. Dit is onder de naam SFYN gebeurd. De Nederlandse tak die altijd een belangrijke rol heeft gespeeld binnen dit netwerk bestendigd dit door ook verder te gaan onder deze naam,”

- Samuel Levie (oprichter van YFM)

Mondiale voedselbeweging

YFM is acht jaar geleden opgericht als eerste Slow Food jongerennetwerk om de internationale voedselbeweging een nieuwe energieke en meer activistische impuls te geven. Opweg naar een duurzamer voedselsysteem willen we met de nieuwe naam de samenwerking tussen jongeren over de hele wereld versterken. Problemen in de voedselketen overstijgen landsgrenzen, daarom is een internationale samenwerking belangrijker dan ooit. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo verandert er verder niets aan de manier waarop SFYN te werk gaat. We blijven in Nederland belangrijke voedselthema’s aankaarten en we blijven jongeren uitdagen om na te denken over hun voedselkeuzes door het organiseren van campagnes, diners, evenementen en talkshows.

 

Uitdagingen van onze generatie

“Mijn generatie staat voor enorme uitdagingen. Daarom werken we als beweging meer dan ooit samen, in tijden waar polarisatie de standaard lijkt te zijn. Ik geloof dat we deze uitdagingen ook daadwerkelijk op kunnen lossen. Wereldwijd doen we dit als SFYN op onze eigen manier: we zijn als beweging nieuwsgierig, kritisch maar niet dogmatisch op zoek naar toekomstbestendige oplossingen." - Jorrit Kiewik (directeur SFYN Nederland)

Slow Food Youth Network (SFYN) is een Nederlandse jongerenbeweging die zich inzet voor een good, clean & fair voedselsysteem. Als onderdeel van het internationale Slow Food netwerk willen wij lekker eten dat zo duurzaam mogelijk wordt geproduceerd met een eerlijke prijs voor de producent. Wij geloven dat jongeren een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom brengen we jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar. Dit doen we door middel van eat-ins, proeverijen, talkshow Als Warme Broodjes, de voedselonderwijs campagne, de Academie en World Disco Soup Day!

Voor meer informatie zie www.slowfoodyouthnetwork.nl

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button


Kiezen of Verliezen: Biodiversiteit te koop?

Wereldwijd wordt nu naar schatting zo'n 8 tot 10 miljard dollar per jaar besteed aan biodiversiteitbehoud. Dat is bij lange na niet genoeg. Ook behoud van biodiversiteit heeft een financieringstekort van vele miljarden! Er is dus meer geld nodig! Maar hoe komen we daar aan? Is dat een overheidstaak, of spelen bedrijven daarbij een rol?

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com