Home Voedsel Veiligheid

Omstreden kleurstoffen

Ook Xenos stopt met omstreden kleurstoffen - ‘Southampton Six’ gelinkt aan hyperactiviteit en slechtere schoolprestaties - Na Action, Lidl, Albert Heijn en Jumbo, stopt nu ook Xenos met het gebruik van de omstreden kleurstoffen van de Southampton Six.

Lees meer...

 

Voedsel Anders Conferentie 2016

Op naar een duurzaam en eerlijk voedsel- en landbouwsysteem - Vele mensen bouwen in Nederland en België aan veranderingen op het gebied van landbouw en voedsel. Die zijn hard nodig, want het huidige model put de aarde uit en veroorzaakt een flink deel van de uitstoot van broeikasgassen.

Lees meer...

 

Europarlement voor oorsprong vlees op voedseletiketten

Op initiatief van de Groenen wil het Europarlement dat op de etiketten van voedsel waar vlees in verwerkt zit, vermeld wordt waar dat vlees vandaan komt.

Lees meer...

 

Europeanen krijgen zonder het te weten glyfosaat binnen

Uit onderzoek van Milieudefensie en Friends of the Earth Europe in achttien Europese landen blijkt dat mensen het gif glyfosaat in hun lichaam hebben. Bij vijf van de acht Nederlandse proefpersonen zijn resten van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat in de urine gevonden.

Lees meer...

 

Groenten en fruit zonder landbouwgif

Steeds meer groenten en fruit in supermarkt zonder landbouwgif. Gifvrij produceren goed mogelijk, maar nog lang niet de norm. De jaarlijkse Gifmeter van Milieudefensie en foodwatch laat zien dat groente en fruit zonder landbouwgif in de supermarkt goed mogelijk is, maar helaas nog lang niet de norm.

Lees meer...

 

Palingvangstverbod voor dioxine vervuilde wateren

Er komt een vangstverbod voor palingvissers in gebieden waar de paling sterk vervuild is met dioxine en dioxineachtige verbindingen zoals PCB's (polychloorbifenylen). De paling in deze gebieden bevat te veel van deze schadelijke stoffen en mag op basis van voedselveiligheidsnormen niet in de handel worden gebracht.

Lees meer...

 

Betere communicatie over gezondheidsrisico’s van biologische producten.

Biologische sector heeft baat bij betere communicatie over gezondheidsrisico’s van biologische producten. Onderzoekers van Wageningen UR Livestock Research en Plant Research International (beide onderdeel van Wageningen University and Research centre) bepleiten een betere communicatie over mogelijke voedselveiligheidsrisico's van biologische producten.

Lees meer...

 

Soja bedreigt milieu en gezondheid

Tegenwoordig zijn er sojaversies van elk soort vlees te koop — van hotdogs tot kippenvleugels. Voor mensen met een lactoseallergie is er soja-ijs en soja melk. En voor een snelle energieboost is er zelfs een soja snoepreep.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Sumatraanse olifant zwaar onder druk

De Sumatraanse olifant dreigt binnen een generatie uit te sterven. Het voortbestaan van deze ondersoort van de Aziaitische olifant komt steeds verder onder druk te staan omdat het leefgebied van het dier in rap tempo verdwijnt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com