Home Water Projecten

Meest vervuilde rivier van Nederland weer schoon

Onlangs is de Hollandsche IJssel, de rivier die lange tijd bekend stond als de meest vervuilde in Nederland, opgeleverd als mooie, schone rivier in het Groene Hart. Staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) verrichtteop 21 april 2011 de slothandeling van de sanering en herinrichting van de rivier.

Lees meer...

 

De Roombeek stroomt weer door Enschede

De aanleg van de Roombeek, in de gelijknamige wijk in Enschede, laat zien wat voor winst er te halen is als waterschap en gemeente van begin af aan samen optrekken. Er is geen last meer van overtollig regenwater, de beek geeft dynamiek in de wijk en verbindt zelfs mensen met elkaar.

Lees meer...

 

Grevelingenmeer weer overlaten aan elementen

Het Grevelingenmeer moet weer een open verbinding krijgen met de Noordzee en het rivierengebied. Eb en vloed zullen worden aangewend om getijenergie op te wekken.

Lees meer...

 

Fietsen voor wereldwijde waterproblematiek

Achttien maanden en 30.000 kilometer lang op elkaar aangewezen tijdens ‘Cycle for Water’. Rotterdammers klimmen op de fiets voor wereldwijde waterproblematiek.

Lees meer...

 

De watervoetafdruk van België in kaart

WWF vzw en Ecolife vzw werken aan een studie om de watervoetafdruk van België in kaart te brengen. De watervoetafdruk is gebaseerd op het concept van 'virtueel' water. Dat is de hoeveelheid water die verbruikt wordt om een product tot stand te brengen. Neem bijvoorbeeld een kopje koffie. Die bevat 20 cl water, maar om die koffiebonen te telen, hadden de koffieplantjes veel water nodig: zo'n 140 liter voor één kopje koffie.

Lees meer...

 

Rotterdam krijgt Nationaal Centrum voor Water

In Rotterdam verrijst in 2012 het Nationaal Centrum voor Water. Dertig partijen uit de watersector lanceerden woensdagavond in het stadhuis van Den Haag het project Dutch Delta Design 2012, dat ertoe moet leiden dat Nederland over drie jaar het mondiale kenniscentrum voor water en klimaat is.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven ....

Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven vissoorten door overbevissing . In de week dat experts van de Verenigde Naties waarschuwen dat het uitsterven van oceaanvissen dreigt binnen 40 jaar, heeft de Nicolaas.G.Pierson Foundation haar nieuwe documentaire gepresenteerd in een uitverkocht Tuschinski.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com